ImpulsFP

ImpulsFP és la unitat d’innovació de la subdirecció General de programes i projectes de la Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial. 

Aquesta unitat cerca impulsar els estudis professionalitzadors a través de cinc programes que cerquen la innovació en diferents àmbits: el canvi metodològic, la orientació, la transferència del coneixement dels centres a les empreses, l’emprenedoria i la cerca de l’excel·lència en les competències professionals.

A ImpulsFP fem:

ActivaFP, InnovaFP i EmprènFP. 

Aquests programes, cerquen la innovació en diferents àmbits, per ajudar a donar valor afegit a l’estudiant com a professional.

Aquest curs a l’Eugeni hem estat desenvolupant el projecte InnoWine, que ha consistit en el disseny d’un dispositiu IoT (ang: Internet Of Things) per al mesurament de paràmetres ambientals juntament amb el desenvolupament d’aplicacions per a l’explotació de les dades proveirà al petit viticultor d’informació objectiva per a la presa de decisions.

La idea base d’aquest projecte ha estat premiada amb una ajuda de la III Convocatòria d’ajudes a la FP Dualiza Bankia i ha estat desenvolupant-se amb l’estreta col·laboració del Departament d’Electrònica de l’Institut Rambla Prim de Barcelona.

També hem desenvolupat el projecte e-Connect, per fomentar la iniciativa emprenedora, la creativitat i la innovació.

En els dos projectes hem estat guardonats als premis ImpulsFP 2021, on ens vam presentar en la modalitat d’emprenedoria amb el projecte e-Connect, i en la d’innovació amb el projecte innoWine. Vam obtenir el primer i el tercer premi respectivament. 

   

En aquest vídeo en tenim la notícia de Televisió de Vilafranca: